Pozdrav ekipa! Radim u jednoj privatnoj firmi već dvije godine i mislim da me šef pokušava malo "zavaljati" oko godišnjeg odmora i prekovremenih sati. Dobio sam neki novi aneks ugovora koji mi zvuči totalno sumnjivo, kao da se odričem pola svojih prava. Nisam stručnjak za zakone, ali osjećaj mi govori da tu nešto ne štima. Jel netko od vas ikad išao kod odvjetnika čisto na konzultacije da provjeri ugovor? Koliko to uopće košta i isplati li se? Ne želim dobiti otkaz, ali ne želim ni da me gaze. Svaki savjet je dobrodošao, čak i neka šala na račun zlih šefova da me malo digne!
Gledaj, moj stari je uvijek govorio: "Čuvaj bijele novce za crne dane i papir koji potpisuješ!" Šalu na stranu, nemoj se igrati s tim. Danas poslodavci svašta pokušavaju, a ljudi šute jer se boje. Ja sam jednom išao na konzultacije baš zbog slične stvari i spasilo me. Toplo ti preporučujem da pogledaš informativni portal https://odvjetnici-hr.com/ jer tamo možeš dobiti uvid u pravne usluge i pronaći stručnjaka za radno pravo. Odvjetnik će ti pročitati taj aneks za 15 minuta i reći ti točno na čemu si. Vjeruj mi, taj miran san vrijedi svake kune, a šef će te više cijeniti kad vidi da poznaješ svoja prava.
Hvala ti, upravu si, miran san nema cijenu, idem odmah provjeriti stranicu.